Machine exporteren naar Amerika: 6 tips

Een machine exporteren naar Amerika gaat niet zomaar. Er zijn veel verschillende factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is namelijk zo dat de machine voordat die naar de USA gaat goedgekeurd dient te worden door Europese inspecteurs. Hier staakt het proces met regelmaat, omdat er fouten worden gemaakt die ervoor zorgen dat export naar Amerika niet mogelijk is.

De afgelopen jaren hebben wij enkele besturingskasten naar Amerika geëxporteerd en daar hebben we veel van geleerd. In dit blog geven wij u 6 tips om rekening mee te houden als u een machine naar de USA wilt exporteren.

1. Waarschuwingssymbolen

Machines moeten worden voorzien van waarschuwingssymbolen. Dit is een internationale eis, maar de waarschuwingssymbolen op zich zijn niet overal gelijk. Controleer altijd de toepassing van de benodigde waarschuwingssymbolen.

2. Transformatorbeveiliging

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat de transformatorbeveiliging voldoet aan de geldende voorschriften in Amerika. Check daarom altijd met welke voorschriften u te maken heeft in het betreffende deel van Amerika waar de machine naartoe moet.

3. Certificeringen

Uiteraard dient u de juiste certificeringen te regelen. In de praktijk komt het veel voor dat machines niet naar Amerika kunnen worden geëxporteerd door het ontbreken van de juiste certificeringen. Zorg ervoor dat u kunt aantonen dat de juiste certificeringen aanwezig zijn.

4. Behuizingen

Bij het toepassen van behuizingen dient er goed rekening gehouden te worden met omgevingsinvloeden. Het is daarom belangrijk dat u bekend bent met de uiteindelijke invloeden om ervoor te zorgen dat de juiste behuizingen worden gebruikt. Is het heel warm, stoffig of koud op de plek van de machine? Zorg ervoor dat u weet waar de machine komt te staan.

5. UL richtlijnen

Het is belangrijk dat u de UL richtlijnen goed begrijpt en juist opvolgt. Wanneer deze richtlijnen verkeerd worden geïnterpreteerd, dan zorgt dit vaak voor verkeerde keuzes op het gebied van producten en materialen voor de machine.

6. Standaarden

De Nederlandse / Europese standaarden voor het ontwerp van machines zijn anders dan de Amerikaanse standaarden. Zorg ervoor dat u zich aan de juiste standaarden houdt bij het ontwerpen van de betreffende machine. Maak ook een duidelijke handleiding in het Engels voor als er ter plaatse storingen zijn.

Een goede besturingskast

De machine moet uiteraard worden voorzien van een goede besturingskast. Bent u op zoek naar een ervaren partij voor het ontwerpen en vervaardigen van deze besturingskast? Dan bent u bij Red-Fox van harte welkom. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie of advies.