Technieksector bied volop kansen op een baan

Het afgelopen jaar is de economie flink aangetrokken. Er zijn steeds minder werklozen in ons land. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws! Het werkloosheidspercentage is volgens het UWV sterk gedaald. Toch zijn er nog een aantal sectoren waarin een personeelstekort bestaat, en één van deze sectoren is de technieksector. Volgens het UWV zijn er nog duizenden openstaande vacatures in deze branche.

Dit betekent dat de banen in deze sector (bijna) voor het oprapen liggen. Werken in de technieksector is uitdagend en gevarieerd. Bij Red Fox zijn wij altijd op zoek naar elektrotechnische professionals om ons team te versterken.

Openstaande vacatures in de techniek

Er zijn veel verschillende banen te vinden in de technieksector, op diverse niveaus. De behoefte aan specialisten is vooral erg groot. Hierbij valt te denken aan monteurs en installateurs. Daarnaast hebben techniekbedrijven ook grote moeite met het vinden van goede ontwerpers, werkvoorbereiders en calculators. Wie op zoek is naar dergelijke functies kan gegarandeerd bij meerdere bedrijven terecht. Het punt is dan ook dat de benodigde opleiding vaak (nog) niet aanwezig is.

Aandacht voor ontwikkeling

Veel werklozen hebben geen opleiding of een opleiding voor functies waar vrijwel geen vacatures voor openstaan. Dit levert natuurlijk de nodige problemen op. De werkzoekenden zijn er wel, maar zij zoeken naar banen in andere branches. Het UWV is dan ook van mening dat er meer focus moet worden gelegd op de ontwikkeling van werkzoekenden. Zij moeten zich kunnen omscholen of moeten aan de slag kunnen in een omgeving waarin leren en werken kan worden gecombineerd.

Volgens het UWV is vooral dit laatste erg aantrekkelijk voor werkzoekenden. Zij kunnen zich namelijk ontwikkelen en op hetzelfde moment geld verdienen. Daarnaast zorgt de combinatie van werken en leren ervoor dat mensen zich in een snel tempo kunnen ontwikkelen tot een ervaren specialist in de technieksector.

Nu een oplossing nodig?

Heeft u direct behoefte aan een tekenaar of paneelbouwer? Dan kunt u de werkzaamheden natuurlijk ook uitbesteden aan Red-Fox. Wij hebben de juiste specialisten in huis voor het ontwerpen én het bouwen besturingskasten. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie of advies.

Bent u op zoek naar een baan in de elektrotechniek? Stuur ons dan uw CV via het contactformulier!