Maak uw schakelkast regelmatig schoon

Red-Fox levert de meest uiteenlopende soorten maatwerk schakelkasten. Wij zetten ons in om een oplossing op maat voor u te realiseren, zodat u optimaal uw voordeel kunt doen met het eindproduct. Het spreekt voor zich dat u zo lang mogelijk gebruik wilt kunnen maken van de schakelkast. De levensduur van een schakelkast wordt eenvoudig verlengd door te zorgen voor goed onderhoud. Het regelmatig reinigen van de schakelkast is hier een belangrijk onderdeel van.

Vuil in het systeem

Veel schakelkasten zijn voorzien van een ventilator met filtermat, deze voorkomt het binnendringen van vuil in de kast, is de filtermat vuil of beschadigd dan kan er vuil via de ventilator in de schakelkast terecht komen. Het vuil gaat zich ophopen en kan op den duur voor problemen gaan zorgen, bijvoorbeeld onbedoelde temperatuur verhoging waardoor elektronisch apparatuur defect kunnen raken. Daarom is het belangrijk om met regelmaat te zorgen voor een goede schoonmaakbeurt. Het is niet aan te raden om voor deze reiniging gebruik te maken van perslucht. Dit kan ervoor zorgen dat het vuil zich enkel verder verspreidt.

Reinigen van schakelkasten

Wanneer u zelf aan de slag gaat met het reinigen van de schakelkast dan is het aan te raden om hiervoor gebruik te maken van speciale middelen, welke zowel vochtvrij als antistatisch zijn. Schakel voor het reinigen de schakelkast uit en beveilig deze tegen onbedoeld inschakelen. De eventuele losse onderdelen kunnen in een reinigingsbad worden schoongemaakt. Vervang de oude vervuilde filtermatten.

Reinigen met een speciale stofzuiger

Wij komen graag ter plaatse voor het voeren van professioneel onderhoud aan uw installatie. Hierbij kunnen wij direct zorgen voor een effectieve reiniging, waarbij wij gebruik maken van een speciale stofzuiger. Deze tool zorgt er niet alleen voor dat het vuil van de oppervlakken wordt verwijderd, maar zorgt ook voor een verwijdering van stof en vuil dat zich tussen de onderdelen heeft verzameld.

Wilt u hier meer over weten of heeft u interesse in onze dienstverlening? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.