Onderhoud

Het is belangrijk om te zorgen voor goed onderhoud aan een schakelkast. Stof en vuil in de schakelkast kunnen zorgen voor storingen en elke storing kost geld. Daarom is het aan te raden om de schakelkast met regelmaat goed te reinigen. Uiteraard kunnen wij dit voor u doen op periodieke basis. Tijdens het uitvoeren van dit onderhoud controleren wij direct alle componenten en aansluitingen. Periodiek onderhoud beperkt het risico op storingen tot een minimum en zorgt voor een maximale levensduur.

Schoonmaken van de onderdelen

Uw systeem is vaak voorzien van ventilatoren of airco units. Via de ventilatoren komt er vaak ondanks de filtermat toch stof en vuil in het systeem. Wij kunnen de schakelkast met een speciale stopzuiger reinigen, zodat ook al het stof en vuil tussen de onderdelen wordt verwijderd. Voor hardnekkige vervuiling gebruiken wij niet geleidende schoonmaakmiddelen. Soms is de vervuiling zo groot dat preventief vervangen de beste economische keuze is, dit kunnen we uiteraard ook voor u verzorgen.

Thermografisch onderzoek

Storingen en sluitingen worden in de meeste gevallen veroorzaakt door een onderdeel dat niet meer goed vast zit. Helaas kan niet alles goed worden gezien met het blote oog. Met een thermografisch onderzoek worden alle aansluitingen en contacten beken met een warmtecamera, op deze manier kan goed worden gezien of er in de schakelkast een slecht component of aansluiting bevindt. Indien dat het geval is nemen we in overleg met u maatregelen.