Doe thermografisch onderzoek bij een elektrische installatie

Het is aan te raden om elektrische installaties op reguliere basis te onderwerpen aan onderhoud en thermografisch onderzoek. Wanneer er defecten of fouten ontstaan in de betreffende installatie, dan vindt er in de meeste gevallen een verhoging van de temperatuur plaats in de betreffende installatieonderdelen. Deze temperatuurverandering is uiteraard niet zichtbaar met het blote oog, maar kan wel worden vastgesteld door middel van een thermografisch onderzoek.

Welke defecten worden opgespoord?

Met een thermografisch onderzoek kunnen defecten en fouten gemakkelijk worden opgespoord. Er kunnen hoge overgangsweerstanden zijn doordat er contacten zijn ingebrand, losse verbindingen vooral bij hogere stromen, de fasen kunnen uit balans zijn en het komt voor dat er gebruik wordt gemaakt van te dunne aders. Deze fouten worden met behulp van een thermografisch onderzoek vastgesteld, waardoor zij kunnen worden verholpen om zo mogelijk stilstand tot een minimum te beperken.

Uiteraard zijn er meer zaken die kunnen worden vastgesteld met een thermografisch onderzoek, zoals onder meer overbelasting doordat er een uitbreiding heeft plaatsgevonden in de oorspronkelijke elektrische installatie of slechte lucht flow over bepaalde componenten.

Waarom is thermografisch onderzoek belangrijk?

Het is belangrijk om met regelmaat thermografisch onderzoek uit te voeren, zodat defecten en fouten snel kunnen worden gedetecteerd. Afhankelijk van uw installatie is dit jaarlijks of vaker. Bij een snelle detectie kunnen de problemen direct worden verholpen en ontstaan er geen grotere risico’s. Wanneer defecten en fouten niet tijdig worden opgespoord, dan kan dit voor grote problemen en stilstand zorgen. Uiteraard kunt u te maken krijgen met storingen in de elektrische installatie, maar er zijn ook zeker problemen die op den duur brand kunnen veroorzaken. Het is daarom raadzaam om te zorgen voor thermografisch onderzoek op regelmatige basis.

Onderhoud door Red-Fox

De experts van Red-Fox voeren graag een thermografisch onderzoek uit bij uw besturingskast. Wij hebben alle nodige apparatuur voor dit onderzoek in huis en weten precies waar wij naar moeten zoeken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze inspectie en onderhoud? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.